איך יש אנשים שאוכלים אך לא משמינים, למה אנחנו אוכלים היום פחות נכון, ומדוע אנשים חושבים שתחום הדיאטות רווי בשרלטנות. נועה לור כרמלי תושבת כרכור ומנכ"לית חברת Mybio העוסקת בהתאמת תזונה ע"פ בדיקה גנטית מסבירה איך דגימת רוק קטנה יכולה לשנות את אורח חיינו.
כמה פעמים שאלתם את עצמכם מה הגוף שלכם באמת צריך לאכול? או איך החברה הכי טובה שלכם אוכלת בלי סוף ג’אנק פוד מבלי להעלות במשקל? ומדוע הדיאטה שעבדה כל כך טוב אצל הקולגה לעבודה לא עובדת אצלכם. לנועה לור כרמלי (52), תושבת כרכור, והיזמית והמנכ"לית של חברת Mybio העוסקת בהתאמת תזונה ע"פ בדיקה גנטית, אולי יש התשובה עבורכם.
לפני חמישה חודשים הביאה לור כרמלי לישראל את רעיון הנוטרו-גנטיקה (תזונה גנטית), או אם תרצו – דיאטה ואורח חיים על פי ה-DNA שלנו. "כל הסיפור של גנטיקה הוא משהו יחסית חדש, זה לא ידע שקיים המון שנים", היא אומרת השבוע בראיון בבית קפה במושבה על כוס קפה הפוך, נטול הקרואסון שבדר"כ מתלווה אליו. "DNA, סליל כפול ועוד, הצעירים נולדו לתוך המידע הזה, אבל זה התגלה רק בשנות ה-70’. בשנת 2000, ממשלת ארה"ב החליטה לתמוך במחקר מאוד גדול של מיפוי הגנום האנושי, כמה גנים יש בגוף, מה תפקידם. המטרה הייתה לגלות באמת מה זה טומן בחובו. הם עשו את זה בעיקר מתוך הפן המדעי והרפואי, אבל התפתחו מזה עוד כל מיני תחומים, כמו הנושא הנוטרו-גנטיקה, נוטרו זה תזונה וזה השם של התחום המדעי שאני יושבת עליו, תזונה-גנטית, זה אמפירי ומוכח בפועל".
את Mybio הקימה כרמלי במו ידיה, במיזם שיצא אל הדרך בחודש מרץ האחרון וכולל היום מלבדה עוד כ-20 תזונאים מכל הארץ אשר מלווים את מי שהחליט לערוך על עצמו את המיפוי התזונתי-גנטי האישי. התהליך הוא די פשוט: דגימת רוק נלקחת מהנבדק ונשלחת לחברה בחו"ל אשר מבצעת את הניתוח הגנטי על ידי אלגוריתם מיוחד. התוצאה היא דוח מפורט ובו מספר רב של אספקטים אשר מתייחסים ספציפית לאדם שערך את הבדיקה. אם תרצו – מילון גופני אישי. בדוח תמצאו את החוזקות והחולשות של הגוף, כולסטרול, ויטמינים, שינה, שרירים, סוכר, לקטוז, התמכרויות ועוד. הדוח לדברי כרמלי, מאפשר לאדם לחיות נכון יותר, ולהתאים את הגנטיקה המולדת שלו אל אורח החיים התזונתי והספורטיבי שלו. הפיתרון לבעיות של עייפות, תופעות גופניות שליליות, שמירה על משקל ועוד, יכול להסתייע בעזרת הידע שמנפק לכל אחד הדוח הגנטי. מכיוון שהגנטיקה לא משתנה, הדוח יכול לשרת את מי שמזמין אותו כל חייו.