כעת בעזרת אבחון גנטי ניתן לבחור באופן מושכל את התזונה המתאימה לכל אחת באופן אישי. “אם קבוצה של אנשים תשב ותאכל בדיוק את אותו הדבר, על כל אחד המזון ישפיע באופן אחר”, מספרת נועה לור כרמלי, מנכ”לית MyBio.
אני מודה שגם כששמעתי מה הוא רוצה להגיד לי – העדפתי לרוב להתעלם. כשבגיל 13 נעמדתי מול אמא שלי והצהרתי שאני צמחונית לא היה לי הסבר מושכל למהלך. זה לא נבע מטעמים אידיאולוגים (מי דיבר על זה לפני 30 שנה) וגם להגיד ש”בשר לא טעים לי” לא נשמע אפילו אז כתירוץ מספיק טוב.
ולכן, כשקיבלתי את ממצאי האבחון הגנטי להתאמת תזונה, לא ממש הפתיע אותי שבעמודה המתייחסת לשומן רווי הדו”ח היה חד משמעי ובישר לי שאני נשאית של שני עותקים לא תקינים של גן APOA2 , או בעברית פשוטה: אני ושומן רווי, שנמצא בעיקר במזון מן החי, ממש, אבל ממש לא מסתדרים יחד.